Initiatief zoekt nemer

/, For You/Initiatief zoekt nemer
Initiatief zoekt nemer2015-03-15T21:01:40+00:00

Project Description

Met deze woorden begon het contact met Stefan. Voor mijn opleiding was ik op zoek naar mensen die coaching konden gebruiken en via via was dit bericht bij Stefan terecht gekomen. Hij benaderde mij via facebook en zodoende kreeg hij mijn nummer.
Het was woensdagmiddag toen Stefan mij opbelde. Een enthousiaste ietwat drukke jongeman hoorde ik aan de andere kant van de lijn. Hij refereerde naar mijn update over coachkandidaten en vroeg zich af of dit wat voor hem zou zijn. Ik vroeg wat door waarop hij mij een kijkje gaf in zijn leven op dat moment: hij was druk, erg druk: hij had meerdere banen, leverde zijn bijdrage aan een prachtige stichting, volgde een opleiding en o ja wilde ook voor zichzelf beginnen met droomreizen.
Wauw wat een energie is het eerste wat ik mij opmerkte. Hij vervolgde met de conclusie dat hij het eigenlijk allemaal heel goed deed: haalde zijn cijfers, was de topper bij elk bedrijf, verdiende smakken met geld , dus ik onderbrak hem met de woorden: ‘’Waarvoor wil jij coaching?’
En toen kwamen we langzaam al iets dichter bij de kern van deze energieke en ambitieuze jongeman:’Ik kan zo niet verder Aukje, dit houd ik niet tot mijn veertigste vol’. ‘’Aha, je wil meer rust’,” ‘Ja rust is iets wat ik niet ken Aukje, maar mijn lijf en vooral mijn hoofd zitten vol’, geeft Stefan toe om te vervolgen met “mijn omgeving zegt dat ik time management moet doen, maar ik onthoud alles prima, zelf zonder agenda, daar zit de oplossing niet’. Voor mij was dit genoeg om het coachtraject met Stefan te starten.
Ik spreek Stefan kort tussen de sessies door en hij geeft aan dat het na de derde sessie echt beter met hem gaat. Voordat hij voor zijn vierde sessie bij mij komt bedenk ik mij, tijdens het zetten van een kopje koffie, dat als Stefan dadelijk zonder zijn tas bij mij komt dat ik dan zijn woorden: het gaat echt beter met mij! geloof. Want die tas staat voor mij in dit geval symbool voor controle, alles mee willen nemen, niet loslaten, niet in het hier en nu zijn, geen focus. Dan gaat de bel en ben ik ook meteen in het hier en nu.
De altijd vrolijke Stefan staat voor de deur en jawel zonder tas: Yes! Denk ik.
Bij onze vierde en laatste sessie vliegen de resultaten om onze oren: stefan heeft meer focus, hij heeft een baan opgezegd, kan nu weer voelen en luisteren naar wat zijn lijf nodig heeft: ontspanning, momenten met vrienden, echte communicatie met zijn omgeving, luistert naar zijn omgeving, kan grenzen aangeven. ‘Ik heb meer rust en meer structuur, ik heb een gezonde versie van zichzelf die nog heel lang mee kan’

Project Details

Categories: