‘Ik schreeuw wel, maar niemand hoort mij!’

//‘Ik schreeuw wel, maar niemand hoort mij!’
‘Ik schreeuw wel, maar niemand hoort mij!’2015-05-20T08:31:47+00:00

Project Description

Als een manager die zich groot weet te maken in zijn houding en stem leer ik Frits kennen.
Hij geeft leiding aan een groot team. Hij heeft praatjes voor tien, weet precies waar hij heen wilt en wat hij belangrijk vindt. En toch weet hij het nu even niet meer. Hij komt bij mij voor coaching, omdat hij de grip verliest binnen zijn werk. Hij wil succes en roept – herstel- schreeuwt dit uit, maar niemand lijkt hem te horen….
Tijdens de coaching komen we tot het inzicht dat Frits een bepaald effect heeft op zijn team. Door zich groot te maken en heel hard te schreeuwen wordt hij niet gehoord. Tijd voor een andere strategie. Want wat gebeurt er als deze manager zich eens wat kwetsbaarder opstelt, echt communiceert en luistert naar feedback? Van wat hij bestempeld als zwakte een kracht kan maken? Want het is maar hoe je het bekijkt.
Ok het is wat onwennig en spannend (want we krijgen bepaalde dingen natuurlijk met de paplepel ingegoten) maar Frits gaat ermee aan de slag. Het levert hem een team op dat nu van zich durft te laten horen en zien, waardoor capaciteiten naar boven komen die Frits niet van zijn team had durven dromen. Hij kan meer uitbesteden en de mensen vinden het fijner bij hem werken. Hij blijkt nu van toegevoegde waarde. En voor Frits? Hij wordt nu gehoord, juist door iets zachter te praten. Zijn andere houding levert energie op, want heel hard schreeuwen is best vermoeiend.

Tijd voor een beter effect op je werk of binnen jouw team? Neem vrijblijvend contact op met The Coach Company.

Project Details

Categories: