‘Als ik kon toveren..’

//‘Als ik kon toveren..’
‘Als ik kon toveren..’2016-02-18T14:33:13+00:00

Project Description

Max: “Ik wou dat ik kon toveren! Dan zou ik alle spanning wegtoveren.”
We zitten in de auto en zijn ontspannen gezicht verandert weer in een verbeten bekkie. Het is vakantie geweest en Max moet weer even wennen. De spanning is voelbaar bij mijn kleine vent.

Max heeft veel last van spanning. Hij vindt het eng om elke keer dat schoolplein op te lopen. Naar binnen te gaan en het eerste uur in de klas. Vanaf het fruit eten zakt het weg zegt hij. We hebben het er samen over en spreken geheimpjes af die hem voldoende vertrouwen geven. Zo kom ik nog even terug als ik Oliver naar de klas heb gebracht om te zwaaien. De knipoog is onze codetaal voor “je kan het, komt goed schatje!’. Hij lacht en zit meteen rechterop.

Poeh wat moeten die kids toch al snel veel leren.
Door te blijven doen. Door hem vertrouwen te geven dat hij het kan en dat spanning niet erg is, gaat hij zichzelf overtuigen van zijn kracht. Hij gaat accepteren dat het ok is om dingen spannend te vinden. Hij gaat merken dat spanning wegzakt. Door het aan te gaan, te doen, te benoemen en te delen gaat hij zichzelf accepteren en merkt hij dat hij het kan. Aan het einde van de dag sta we stil bij het succes. De lach op zijn gezicht verklapt dat hij trots is. Yes weer een stapje verder. Aan vertrouwen kan je bouwen!

Project Details

Categories: