Mama is een superheld

//Mama is een superheld

Mama is een superheld

Gisteravond deed ik om 21.00 uur mijn laptop dicht en wist dat de dinsdag een welbekende ren en race dag zou worden.
Het is 6.30 uur en ik hoor Max na een gebroken nacht nog steeds hoesten. Oliver ligt nog te dromen daar waar hij normaal gesproken al vroeg naast zijn bed staat. En Sophie is moe nadat ze al uren op is. Ai ….ik voel het al aankomen. Mijn dag met al die acties op mijn netvlies kan er wel eens heel anders uitgaan zien.

Heel even vliegt het me aan: ‘Oh nee, ik heb een strakke planning voor vandaag, oh nee deze acties moeten gedaan worden en zijn al een uitdaging met 1 kind laat staan met 3 kinderen?, oh nee hoe ga ik dit nu doen?’ Dan besluit ik even adem te halen en de zaak positief te bekijken (vind ik altijd leuk om te doen J) ‘Hoe gezellig is het als de kids vandaag lekker thuis zijn?’ ‘Kan ik bepaalde acties wel doen?’ ‘En welke kunnen verzet worden?’ ‘He als ik de jongens niet om twee uur op hoef te halen welke ruimte ontstaat er dan?’ ‘Ik word gedwongen efficiënt te werken’ En zo gaat het door in mijn hoofd.

Vervolgens liggen de kinderen met hun fruitbakje op het kleed, zijn diverse kleurplaten mooi versierd, zijn de verkleedkleren goed benut en ben ik al op de helft van mijn planning. Dan besluit ik een kop koffie te nemen en kijk eens terug naar dit tafereel.

Jeetje wat dient een moeder toch flexibel te zijn. Wat knap dat we zo kunnen schakelen, regelen, verzorgen, hard werken en toch ook soms volledig (soms ietwat gedwongen zoals bij zieke kinderen) in de stilstand. Zo onrustig als dat ik gisteravond en vanochtend was, zo heerlijk vind ik het nu met de koters thuis en zie ik alle kansen die deze situatie biedt. Vanuit die rust heb ik overzicht gecreëerd en zelfs tijd voor het schrijven van deze blog.

En toch zijn we vaak zo streng voor onszelf. En vergeten we te kijken naar de talenten die we dagelijks inzetten.
Hoe vaak geef jij jezelf aan het einde van een dag een compliment?
Hoe vaak zit jij even stil met een kop koffie?
Hoe vaak kijk je vanuit je kwaliteiten naar jezelf?

Mijn ervaring is dat we moeders mega veel kwaliteiten hebben van projectmanagement tot catering. Van boekhouder tot wasvrouw. Van pedagoog tot malloot. Wij moeten flexibel zijn, snel schakelen, verzorgend zijn, planning bouwen en omgooien, we runnen een hele business. Het wordt tijd dat we onszelf op waarde weten te schatten. Want tja….een betere wereld begint bij jezelf.

En ik zal je vast verklappen als je jouw eigen kwaliteiten kan zien, zie je de prachtige kwaliteiten van je kind(eren) ook. Soort van spiegeleffect.
En dat geeft een onwijs goed gevoel.

Ik ga heerlijk genieten van mijn team van vandaag en samen met de kids de rest van de agenda met plezier afwerken (en een beetje omgooien)

Als ik nou ooit nog ga solliciteren en ze vragen wat kun jij? Dan zeg ik: Ik ben mama, wat kan ik niet?

Vind je het nou moeilijk om met zachte ogen naar jezelf te kijken en jezelf op waarde te schatten?
Neem vrijblijvend contact op met me dan help ik je 🙂

2018-11-12T12:27:17+00:00