Hoe hoog leg jij de lat?

//Hoe hoog leg jij de lat?

Hoe hoog leg jij de lat?

Oei oei wat maken we het onszelf toch ongelofelijk moeilijk soms. Wat zijn we hard voor onszelf. Wat moeten we veel voordat we iets verdienen. Eerst hard werken voordat je iets mag kopen. Eerst je lijstje weg werken voordat je mag ontspannen. Eerst het huis aan kant voordat je mag ploffen op de bank. Eerst die opleiding afronden voordat je loonsverhoging mag vragen. We vragen veel van onszelf en het is niet snel goed genoeg. En als je het een keer even niet redt, dan ben je boos op jezelf.
Wanneer is het eigenlijk goed genoeg?
Hoe hoog leg jij die lat?
Bereik jij dat tevreden gevoel van trots wel eens?

Nu ik volledig zelfstandige ben, gaat er nog meer een wereld voor mij open. Een wereld over onze zelf opgelegde lat. Een wereld vol perfectionisme. Een wereld vol ‘moeten’. Een wereld van nog meer en beter. Een wereld die we blijkbaar zelf hebben gecreëerd en waarvan ik nu ondervind dat die niet perse mijn werkelijkheid hoeft te zijn. Ik ken de wereld van hard werken, veel uren maken en moe zijn voordat je geld kan krijgen of iets mag kopen voor jezelf of ontspanning hebt verdiend. En toch is het zo dat ik in mijn eerste maand minder uren heb gemaakt en meer heb verdient. Maar ook dat ik mij realiseer dat ik aan het oogsten ben en dat de agenda zich langzaam moet vullen. Zoals een olievlek zich verspreidt, moeten onze Sparkles zich ook door Nederland verspreiden. En dat kost dus tijd. En eh….tja geduld is wel een ding voor mij. Dus dat gebrek aan geduld en het systeem met de overtuiging je moet hard werken en veel uren maken, zorgen voor best wat verwarring bij mij.

Des te mooier is het als ik kan ervaren dat het helemaal niet op die manier hoeft. Dat het helemaal niet waar is dat ik heel veel uren moet maken voordat ik een film mag kijken of voordat ik rust mag nemen. Nee juist door die lat te veranderen in een springstok waar ik meters mee kan maken, tegenaan kan leunen als ik moe ben of wankel,  heb ik geen last meer van dat stemmetje die zegt wat allemaal moet. Doordat ik stil sta bij mijn successen, heb ik minder last van die lat. Ik formuleer elke dag doelen (behaalbare, belangrijke nuance voor deze dromer) en kan veel meer rust nemen. Door die lat bewust aan te passen ontstaat er ruimte voor meer gezondheid, geluk en ideeën. Ik kan hierdoor in vertrouwen voor mezelf zorgen. En trots zijn bij elke kleine stap die ik maak. Want ondanks alle spannende dingen in mijn leven momenteel voel ik mij rustiger dan ooit. De bewustwording van die opgelegde lat en de consequenties daarvan zijn voor  mij het begin naar meer rust en vrijheid en het stap voor stap anders gaan doen. Ik ben zo blij dat ik die lat heb kunnen veranderen. Dat ik niet meer zo’n gejaagd gevoel ervaar. En dat mijn eisen naar mezelf niet meer zo hard zijn.

Hoe staat het met jouw lat?
Zit jouw perfectionisme je nog wel eens flink in de weg?
Moet jij ook zoveel van jezelf?
Is goed niet goed genoeg?
En kom je misschien daardoor niet van je plek of raak je vermoeid?
Ik weet er alles van! Coaching kan je helpen met praktische handvatten. Zodat jij die lat voor je kan laten werken ipv tegen. Zodat je meer rust, tevredenheid en ontspanning kan ervaren. Wil je meer weten over coaching? Neem gerust contact op met mij.

In de maand MEI en APRIL krijg je 10 euro korting op je eerste coachsessie bij The Coach Company – omdat jij het waard bent!

2018-04-09T16:43:12+00:00