Adem halen is mijn redding….(onder andere)

//Adem halen is mijn redding….(onder andere)

Adem halen is mijn redding….(onder andere)

Elke moeder kent het: strakke planning, bomvolle agenda met werk, kids, sociale afspraken, huishouden en daar kan eigenlijk niks tussen komen. Dan word je gebeld door school. Je ziet het nummer op je telefoon en voelt meteen ‘er is iets met een van mijn kinderen’.
Ja hoor…in dit geval is Oliver met zijn koppie op de verwarming belandt met een bloedend achterhoofd als gevolg. Op zulke momenten laat je alles vallen (wat ik overigens magisch mooi vind, dat we dat kunnen en doen)
Niks telt meer, werk is niet belangrijk, net zo min als de boodschappen, huis, administratie of andere to do dingen. Je laat alles vallen en fietst met een mega vaart naar school. Daar zit mijn grote kleine schat lijkbleek te staren. Ik loop naar hem toe en kijk hem meteen goed in de ogen. Knuffel hem alsof hij net aan de dood ontsnapt is (dat gevoel van drama zat er al vroeg in bij mij). Ik ga verder in het DOEN, bel de huisarts, regel dat Sophie met de juf mee kan lopen vanaf de gymzaal, zorg dat Max mee kan fietsen met zijn grote neef en race op mijn mega bike met de twee andere kinderen achterop naar de huisarts. De snee op zijn koppie wordt gelijmd met zogeheten super lijm. Daarnaar wordt het middagprogramma omgegooid voor rust, knuffelen, zuster spelen en samen pompoensoep maken. En daar zie ik de MAGIE. Ik vind het ongelofelijk knap dat wij als moeders in staat zijn zo flexibel te zijn, zo goed prioriteiten te stellen, zo goed in de ACTIE kunnen komen. Wij moeders kunnen zoveel.

Na een gebroken nacht, moe van de hectiek van gisteren vanochtend meteen in de regelmodus voor eventuele opvang voor Oliver aangezien ik aan het trainen ben in het zuiden van het land, Met grote dankbaarheid voor mijn zus die werkelijk altijd klaar staat voor mij en de kinderen, dankbaar voor mijn liefde die met plezier zijn agenda vanmiddag vrij maakt voor de koters.

Hoe krijgen we dit voor elkaar? Hoezo ben ik zo rustig, ontspannen en relaxed? Dat vraag ik mij af nu ik bij de garage zit te wachten op mijn auto en mij opvalt dat ik in alle rust kan genieten van het aangeboden kopje koffie, terwijl er zoveel gebeurd is, zoveel geregeld moest worden….

Mijn conclusie:

  • Mijn focus krijg ik door te zijn in het moment – just be is my key.
  • Mijn rust krijg ik doordat ik mij gesteund voel door mijn zus en lief en vol vertrouwen ben in hen.
  • Mijn ontspannen gevoel komt doordat ik adem haal, zorg voor mezelf, zorg voor een rust moment in de hectiek door dit kopje koffie bij de autogarage.

Wil jij nou ook RELAX in het o zo hectische moedershap staan? Wil jij jongleren met al die ballen? Wil jij leren FOCUS te krijgen voor meer RUST & PLEZIER? Wil jij TROTS worden op jezelf? Wil jij meer GELUK ervaren?

Schrijf je dan in voor onze ‘How to be a Sparkle mama? training van The Coach Company en Find your Sparkle. Alles wat we daar geven, maakt dat ik zo kan leven. In 4 weken a Sparkle mama!

Heb je vragen over de training? Neem dan gerust contact op met mij!

2018-03-07T10:45:02+00:00